Půjčky a úvěry pro podnikatele
Menu

Nenadálý výpadek příjmů? Řešit se dá krátkodobou půjčkou

Délka čtení: 1 min., 3 sec.
Krátkodobé půjčky

Ne vždy můžete vyjít s firemními penězi, protože máte nečekané výdaje. Někdy se rovněž stane, že například jako živnostníci v důsledku pracovního úrazu a nemoci máte na nějaký čas snížené příjmy, což vám komplikuje finanční situaci. Pak nezbývá nic jiného, než abyste se obrátili na svoji banku se žádostí o úvěr. Co když vás ale z důvodu nízké bonity (nebo jiných záležitostí) odmítne? Další možnost pak představují nebankovní krátkodobé půjčky, potažmo střednědobé půjčky od soukromých subjektů.

Přednosti a nedostatky nebankovních půjček

Výhodou nebankovní půjčky peněz pro podnikatele zpravidla bývá rychlost a jednoduchost vyřízení. Je leckdy dostupná i pro subjekty, které nemají zrovna vysokou bonitu a banky by je odmítly, leckdy dokonce ani není zapotřebí dokládat výši příjmů. Počítat však musíte s vyššími poplatky a úroky, což ale nebývá pravidlem. V žádném případě se rozhodně nepouštějte do půjčky, u níž předem nevíte, kolik na úrocích a poplatcích celkem zaplatíte. V rámci nebankovní půjčky pro podnikatele je nespornou předností fakt, že není třeba dokazovat, nač peníze využijete, v drtivé většině jde o bezúčelové zápůjčky peněz, takže finanční prostředky můžete utratit dle svých potřeb.

S nenadálým výpadkem příjmů se dá bojovat, pokud není dlouhodobého charakteru. Vždy však zvažte, zda je půjčka skutečně tím nejlepším řešením a nemůže vám pomoci třeba někdo z rodinných příslušníků.

Často kladené otázky

Pro koho je půjčka určena?

Půjčku poskytujeme pouze podnikatelům, kteří potřebují peníze. Je důležité, aby jste měli IČO a mohli ručit nemovitostí.

Je nutné sdělit důvod půjčky?

Nezajímá nás, proč si půjčujete a na co peníze potřebujete. To je Vaše soukromí. My jsme tu od pomoci.

Nabízíte i jiné služby než jen půjčování peněz?

Ano, krom půjčky se na nás lze obrátit i s finančním poradenstvím. 

Musím platit další nějaké poplatky?

Není důvod! Schvalování u nás je bez poplatků a není třeba platit ani žádné zprostředkovatele. Peníze si půjčujete přímo od nás!

Co se stane, když budu mít problém splácet?

Každému se může stát, že se dostane do situace, kdy nebude moct dále splácet. To se dá ovšem v pořádku společně dořešit. Společně se budeme snažit najít to nejlepší řešení, které pomůže jak Vám, tak i nám do budoucna řešit podobné situace.

Otázky